Golvvärme är upp till 40 % effektivare än traditionella uppvärmningsmetoder och med förbättrad prestanda kan du också se fram emot betydande besparingar på dina räkningar. I den här guiden ska vi utforska hur du kan spara ännu mer pengar genom att minska uppvärmningstiden för ditt golvvärmesystem. Vi kommer att gå igenom:

  • Vad betyder “uppvärmningstid”?
  • Hur snabbare uppvärmning av golvvärmen ger lägre kostnader
  • De kostnadsbesparande fördelarna med isolering under golvvärme
  • Hur man köper en komplett lösning för golvvärme

Vad betyder “uppvärmningstid”?

Uppvärmningstiden är den tid som det tar för ditt golvvärmesystem att nå den önskade temperaturen, detta kan också kallas “uppvärmningstiden”. Under uppvärmningstiden kommer golvvärmesystemet att köras på 100 % av sin effekt tills det har nått den önskade temperaturen. När systemet väl har nått den önskade temperaturen behöver det bara hålla den temperaturen genom att växla på och av – vilket innebär att det använder mycket mindre energi än under den inledande uppvärmningstiden. Detta innebär att ju snabbare systemet värms upp, desto mindre energi används och desto billigare blir det att driva.

Du kan ställa in måltemperaturen med hjälp av en Warmup termostat eller genom att använda MyHeating smartphone-appen som är kopplad till din termostat. Smarta termostater förbättrar effektiviteten hos ditt golvvärmesystem; om du använder golvvärme med en tillhörande smart styrenhet kan du spara mycket på din elräkning. Läs mer om de många fördelarna med golvvärme i vår Köpguide för golvvärme.

Hur kan jag förkorta min uppvärmningstid för att spara pengar på mina räkningar?

Det är viktigt att installera isolering tillsammans med ett nytt golvvärmesystem för att maximera systemets prestanda.

Det kan vara billigare än du tror att installera ett nytt golvvärmesystem. Den förbättrade energieffektiviteten hos modern golvvärme kan bidra till att sänka din energiförbrukning och spara pengar på lång sikt. Värmeexperterna på Warmup testar ständigt våra system och utvecklar ny teknik för att hitta de bästa sätten att optimera golvvärme och tillhandahålla de mest bekväma metoder att sänka löpande kostnader. Vår omfattande forskning om isoleringens inverkan på energiförbrukningen har visat att en högkvalitativ golvisolering är nyckeln till att förbättra din uppvärmningstid, vilket i sin tur kan hjälpa till att sänka driftskostnaderna.

Det är viktigt att installera isolering tillsammans med ett nytt golvvärmesystem för att maximera systemets prestanda. Att använda isolering tillsammans med golvvärme förbättrar inte bara systemets uppvärmningstid utan hjälper också till att förhindra värmeförlust genom golven i din fastighet. Detta säkerställer att värmen som produceras av systemet stannar i rummet. Att minska hemmets totala värmeförlust kommer att förbättra energiprestandan i ditt hem dramatiskt, vilket gör att din golvvärme kan värma upp ett utrymmet snabbare samtidigt som det minskar energislöseriet. 

Vilken isoleringslösning är bäst för mitt golvvärmesystem?

Vårt sortiment av elektrisk golvvärme är utformade för att användas tillsammans med våra innovativa isoleringsskivor. Warmups isoleringsskivor leder värmen dit den ska, samtidigt som den fungerar som en robust yta för klinker eller avjämningsmassa. Plattan är tillverkad av extruderad polystyren och är beklädd på båda sidor med glasfibernät som är belagt i ett tunt cementlager. Plattan är tålig och vattenbeständig och klarar imponerande viktbelastningar på upp till 30 ton per kvadratmeter. Den finns i olika tjocklekar och passar för många användningsområden.

Warmups isolerade underlag är en tunn men effektiv värmebarriär som också minskar stegljudet mellan undergolv och exempelvis parkett. Den har utvecklats speciellt för att komplettera Folievärmemattan under mjuka och elastiska golvbeläggningar som mattor, vinyl och linoleum.

Hur mycket kommer isolering att förbättra uppvärmningstiden för golvvärmen?

Baserat på omfattande forskning, när Warmup isoleringskivor tillsammans med golvvärmare, har uppvärmningstiden för golvet minskat avsevärt. Golvet kan värmas upp på så lite som 20 minuter när man använder isolering jämfört med över 2 timmar på ett oisolerat undergolv. Det innebär inte bara en imponerande besparing på driftskostnaderna utan innebär också att det tar betydligt kortare tid för golvet att bli varmt och behagligt.

Med elektrisk golvvärme är det bästa stället att installera isolering precis under värmesystemet. Isoleringsmaterialet hindrar värmen från att sprida sig nedåt och reflekterar den istället uppåt till golvytan. Detta är särskilt viktigt när undergolvet är av betong, eftersom en oisolerad bas kan fördröja värmeeffekterna dramatiskt från att märkas genom den slutliga golvytan.

Var köper jag ett Warmup golvvärmesystem?

Om du letar efter en mer hållbar uppvärmningslösning för ditt hem som kan minska dina utsläpp av koldioxid och spara pengar på dina energiräkningar, kan du få en offert på Warmups golvvärme idag. Med vårt offertverktyg online kan du köpa ett komplett Warmup-system med tillhörande isolering och termostat, och det kunde inte vara enklare att upptäcka det perfekta energieffektiva värmesystemet för ditt hem. Ange bara detaljerna för ditt projekt så visar vi dig det bästa systemet för dina behov och talar om exakt hur mycket det kommer att kosta. Du kan köpa värmesystem direkt från Warmup och personligen hos någon av våra rikstäckande återförsäljare. Använd butikslokaliseringsfunktionen online för att hitta din närmaste Warmup-butik.