Hem » Golvvärme » Köpguide » Varför Elektrisk Golvvärme

Varför Elektrisk Golvvärme?

Elektrisk golvvärme är den moderna uppvärmningslösningen – den skapar perfekt temperatur där det som bäst behövs. Du känner dig varm och bekväm från det ögonblick du kommer in i rummet.

Fördelarna med golvvärme

Lämpligt för alla typer av projekt och en framtidssäkrad investering

I vårt breda sortiment finns det alltid en lösning för varje projekt, vare sig det handlar om nyproduktion, renovering, ombyggnad av villor, flerbostadshus eller enkla badrum.
Våra värmesystem kan anslutas till alla typer av värmekällor, vilket ger en trygg och säker investering då det kan anpassas till den mest energieffektiva lösningen, nu och i framtiden.

En överlägsen komfort med jämn värmetillförsel

Golvvärmesystem sprider värmen från golvet till rummets alla hörn. Detta till skillnad från radiatorer vars höga temperaturer koncentreras till en punkt i rummet. Värme som sprids från golvet ger ett behagligare inomhusklimat och högre komfort då upplevelsen av ett rums temperatur påverkas mycket av fötterna. Fötterna är särskilt temperaturkänsliga, då kroppen har en tendens dra ihop blodkärlen i yttre kroppsdelar för att minska värmeförluster. Om golvet är kallt blir upplevelsen att hela rummet är kallt.

uppvärmning golv kabel i köket

Kostnadsbesparingar och ökad energieffektivitet.

Golvvärmesystemet skiljer sig från traditionella uppvärmningslösningar som värmer upp alla rum, till samma temperatur samtidigt. Med elektrisk golvvärme ställs temperaturen in enskilt i var rum för sig. Med den unika 4iE energitermostaten och andra digitala programmerbara termostater kan du välja temperaturnivåer och behovsstyra uppvärmningen för att perfekt matcha din livsstil. I varje rum kan temperaturen regleras efter behov. Med en behovsstyrd uppvärmning kan uppvärmningskostnaderna och energiförbrukningen sänkas med upp till 20%.brand kan uppstå.

Fritt att inreda efter eget tycke

Våra system är svaret på många inredares drömmar. Inga utrymmeskrävande radiatorer inkräktar på värdefulla vägg- och golvytor. Varje kvadratmeter kan nyttjas utan att det påverkar rummets uppvärmning. Möblerna placeras fritt utan någon hänsyn till radiatorer. Dessutom är elektrisk golvvärme helt underhållsfri!

Bättre hälsa och ökad säkerhet

Ett golvvärmesystem ger ett hälsosammare inomhusklimat då det sänker luftfuktigheten. Kvalster trivs bäst vid hög luftfuktighet på mellan 70-80 %RF. Att hålla luftfuktigheten på en normal nivå är därför en viktig parameter för personer med känsliga luftvägar, såsom allergiker och astmatiker.

Utan väggmonterade radiatorer försvinner även hårda, varma ytor där barn kan skada sig eller i värsta fall, en brand kan uppstå.

laminatgolv och golvvärme
golvvärme i vardagsrummet

GOLVVÄRME JÄMFÖRT MED FJÄRRVÄRME

Vi vet att traditionella uppvärmningssystem som t ex. radiatorer är ineffektiva, dyra i underhåll och skrymmande. Inredningsarkitekter undviker dem så långt möjligt. Med golvvärme kan varje del av boyta nyttjas efter eget tycke.

Effektivt nyttjande av energi och värme

Konventionella värmesystem skapar många gånger en oangenäm inomhusatmosfär. Dessutom flyr värmen ut genom fönster, väggar och tak. Det typiska värmesystemet kan inte styras efter behov, vilket medför att vissa rum blir för varma och och vissa för kalla. Utöver det obehag det medför att vistas i ett för varmt eller för kallt rum, innebär det även förluster av energi – och minst lika viktigt – helt onödiga kostnader.

Warmups golvvärme skapar ett bättre inomhusklimat och överträffar därmed de flesta andra värmelösningarna.

Golvvärme under trägolv i vardagsrummet