Hem » Golvvärme » Elektrisk » Värmematta » Folievärmematta

Foliematta

Elektriska golvvärmarsystem för laminat, heltäckningsmatta, vinyl, maskinbearbetat trä och andra flytgolvbeläggningar.

warmup foliematta golvvärme
Electric icon

Golvtyp

icon-checkmark Trä/laminat

icon-checkmark  Vinyl

icon-checkmark  Heltäckningsmatta

Rumstyp

icon-checkmark  Stora ytor

icon-checkmark  Regelbunden form

Byggnadstyp

icon-checkmark  Renovering

icon-checkmark  Nybyggnad

Undergolvstyp

icon-checkmark  Gjutmassa och betonggolv

icon-checkmark  Trähäng och läktgolv

I vilka projekt passar foliematta?

Foliegolvvärme är ett perfekt system för större rum och för användning med så kallade flytgolv, som laminat, vinylgolv, maskinbearbetat trä och heltäckningsmatta. Foliemattan är enkel att installera och ger kontinuerlig och jämn värmefördelning. De termiska egenskaperna hos förstärkt aluminiumfolie som används i värmaren hjälper till att sprida värmen jämnt.

Elektriska foliemattor kan användas både som primär och sekundär värmekälla i alla rum och projekt som följer byggnadsreglerna. Folielager fungerar som ett kontinuerligt jordlager inom golvkonstruktionen samtidigt som det också sprider värmen jämnt. Foliemattan installeras direkt under golvbeläggningen, ingen avjämning behövs. Perfekt för regelbundet formade rum, där 0,5 m breda mattor kan rullas ut över golvet parallellt. Foliemattan består av en fiberförstärkt folie som lindats runt en tunn multitrådsvärmetråd med dubbla kärnor, och som är isolerad med en avancerad fluoropolymer.

Folien ger ett kontinuerligt jordlager inom golvkonstruktionen och sprider värmen bort från värmetråden. I vissa fall kan du behöva klippa eller vända mattan utan att röra värmetråden för att den ska passa in i rummet. Mer om installation av foliematta nedan.

Viktiga fördelar:

N

Installeras direkt under golvbeläggningen

Ingen avjämning behövs

N

Ingen höjning av golvnivåer

Supertunn, fullt jordad platt aluminiumfolie som inte höjer golvnivåerna

N

Passar runt objekt

Värmetrådsbaserat system, kan anpassas runt objekt, inget behov av komplicerat kablage

folie golvvärme trägolv

Lämplig golvbeläggning för foliematta

Warmups foliematta är ett elektriskt golvvärmesystem konstruerat för laminat, mekaniskt bearbetat trä och andra golvbeläggningar för flytgolv:

  • laminat
  • mekaniskt bearbetat trä
  • andra golvbeläggningar för flytgolv.

De flesta trä- och laminatgolv är kompatibla med foliemattor, förutom följande undantag: trägolv tjockare än 18 mm, trägolv med metallband som en del av låsningssystemet, då dessa metallband kan skada foliemattorna, och alla trägolv med underlagsmatta redan fastsatt.

Det bästa sättet är att kontrollera med laminat- eller träleverantören om materialet är kompatibelt med elektrisk foliematta.

folievärmematta golvvärme

Foliemattan monteras mellan isoleringslagret och flytgolvet där den adderar minimal höjd till installationen. För trägolv eller liknande ska den termiska resistansen inte överstiga 0,15 m2K/W.

Limmade parkettgolv, heltäckningsmattor, vinyl och andra elastiska golvbeläggningar kan läggas över Warmups foliematta tillsammans med Warmups dubbla underlagsskydd under värmaren. Det minskar uppvärmningstiden med minst 50 % och resulterar i kostnadsbesparingar.

Installation av foliemattan

Foliegolvvärme är lätt att installera genom att parallellt rulla ut mattor tvärs över rummet. Foliemattan består av en fiberförstärkt folie som lindats runt en tunn multitrådsvärmetråd med dubbla kärnor, och som är isolerad med en avancerad fluoropolymer. Folien ger ett kontinuerligt jordlager inom golvkonstruktionen och sprider värmen bort från värmetråden. Warmups foliemattor monteras direkt på isoleringen och direkt under trälaminatgolvet. Gör alltid en värmeförlustberäkning före installationen för att se till att värmaren ger tillräckligt med värme för ditt rum. Rulla ut foliemattan så att linjerna är inom 20 mm från varandra och 50 mm från alla väggar.

isoleringskort installation

Foliegolvvärme är lätt att installera genom att parallellt rulla ut mattor tvärs över rummet. Foliemattan består av en fiberförstärkt folie som lindats runt en tunn multitrådsvärmetråd med dubbla kärnor, och som är isolerad med en avancerad fluoropolymer. Folien ger ett kontinuerligt jordlager inom golvkonstruktionen och sprider värmen bort från värmetråden. Warmups foliemattor monteras direkt på isoleringen och direkt under trälaminatgolvet.

Gör alltid en värmeförlustberäkning före installationen för att se till att värmaren ger tillräckligt med värme för ditt rum. Rulla ut foliemattan så att linjerna är inom 20 mm från varandra och 50 mm från alla väggar.

Garanti

SafetyNet installationsgaranti

Skulle du av misstag skada värmesystemet under installationen ber vi dig skicka tillbaka det till Warmup. Vi ersätter det med en ny värmare av samma märke och modell utan kostnad.

15 års begränsad garanti

Denna produkt kommer med en begränsad 15 års garanti. Vi är helt säkra på vår produktstandard.

Konstruktion ETFE tråd inkapslad i folie
Driftspänning 230 V: 50 Hz
Effekt 140 W/m²
Bredd 500 mm
Längd 2 m till 24 m
Värmekabel distans 50 mm
Kallsladd längd 3 m
Godkännande EUFH heating mat approvals EUFH heating mat approvals

Du behöver också:

4ie termostat golvvärme

Termostat

Det är viktigt att välja rätt styrsystem för att ditt värmesystem ska fungera effektivt och lätt, på bästa sätt.

Visa Termostat
underlag för golvvärme

Isoleringsmatta

En tunn isolationsbarriär av polystyren med effektiva akustiska egenskaper för att reducera buller.

Visa Isoleringsmatta