Hem » Golvvärme » Golvtyper » Klinkers-sten

Klinker och sten

Klinker- och stengolv är perfekta att använda tillsammans med golvvärme eftersom de snabbt värms upp och håller värmen väl, vilket gör det till ett effektivt system i drift.

Kompatibelt med elektriska och vattenburna system

hybrid

Trots att klinker oftast associeras med köks- och badrumsgolv passar den hållbara och lättrengjorda ytan också bra på andra ställen, som i korridorer och tvättrum. Tack vare den låga termiska resistansen under klinkern och den höga termiska massan hos både klinker och sten är dessa golvtyper perfekta för glasverandor och andra rum som kan ha höga värmeförluster. Klinker- och stengolv kan värmas upp till över 29 oC, vilket gör det möjligt att använda värmare med värmeeffekter upp till 200 W/m2

Dessa hårda golvytor passar med både elektriska och vattenburna golvvärmesystem. Om du funderar på golvvärme för klinkers garanterar vårt breda produktsortiment att vi har den perfekta lösningen.

Elektriska system och värmemattor

Dessa hårda golvytor passar med både elektriska och vattenburna golvvärmesystem. Elektriska golvvärmemattor är mest populära i badrum. Warmups StickyMat-system och DCM-PRO uppvärmt frikopplingsmattsystem är perfekta lösningar för regelbundet formade badrum, medan löstråd är lösningen för oregelbundna badrum med många fixturer. Vilket system som blir bäst beror dock på storlek och form på rummet, typ av undergolv och om det rör sig om en renovering eller ett nybygge.

Termisk konduktivitet hos klinker och sten

Klinker och sten är de mest funktionella och effektiva golvtyperna för användning tillsammans med golvvärme. Klinker och sten har hög termisk konduktivitet, vilket innebär att de överför värme effektivt från ett varmvattensrör eller en värmetråd till golvytan. Materialet håller värme väl och gör systemet effektivt, eftersom det kommer att värmas upp snabbt och sedan hålla golvet varmt med mindre energi. Golvvärme under klinker och sten är speciellt eftertraktat i badrum, kök och i rum med hög värmeförlust.

Genom sina utmärkta termiska egenskaper blir golvet uppvärmt snabbt och energieffektivt. Det kan värmas upp till temperaturer över 29 oC, vilket ger optimal kontroll och komfort.

Golvvärmen tar bort kylan från klinkergolvet och genom att styra värmen med en termostat kan du få ditt hem varmt när du så vill och värmen avstängd när du inte är hemma. Klinker gjorda av material som kork och gummi är normalt inte lämpliga att använda med golvvärme.

badrum klinkers golvvärme
badrumssystem instalaltion golvvärme

Hur du installerar golvvärme under klinker

Du kan installera elektrisk golvvärme själv eller låta en professionell installatör göra jobbet. Allt elektriskt arbete, inklusive inkoppling av termostat, ska enbart skötas av en certifierad elektriker . När du installerar ett golvvärmesystem tillsammans med klinker- eller stengolv ska flexibel fästmassa och fogmassa användas för att hantera normal termisk rörelse. UltraTile erbjuder ett högkvalitativt sortiment av flexibla klinkerfästmassor och fogmassor.

Uppvärmda klinkergolv är värda kostnaden och ansträngningen för att få systemet installerat. Systemet kommer att betala sig i form av lägre driftskostnader och högre energieffektivitet.