Hem » Golvvärme » Huset » Badrummet

Golvvärme för badrummet

Upptäck fördelarna med varma klinkergolv och kostnadseffektiv och livslång komfort med golvvärme. Perfekt för badrum, våtrum och duschrum.

Varför golvvärme i badrummet?

Badrummet konstruerades ursprungligen för att vara rent funktionellt, men är numera en viktig plats för att koppla av och varva ner.

Golvvärme känns lyxigt och är perfekt när du vill vara lite snäll mot dig själv. Med golvvärme slipper du kalla klinkergolv och får ett personligt utrymme som sätter tonen för både början och slutet av dagen.

Golvvärmesystem ses också som ett viktigt säljargument, vilket ökar värdet på hemmet.

golvvärme för badrummet
Elektrisk golvvärme badrum

Vilket är det bästa golvvärmesystemet för badrum?

Golvvärme i badrum blir allt mer populärt och är lämpligt både för nybyggen och renoveringar. Beroende på projektet kan både vattenburen och elektrisk golvvärme installeras i badrum, våtrum och duschar. Vattenburna system installeras vanligtvis inuti golvkonstruktionen när fastigheten byggs. Elektrisk golvvärme kan installeras när du renoverar badrum, vilket gör det till en populär valmöjlighet vid badrumsuppfräschningar. Den vanligaste golvbeläggningen i badrum är klinker. Warmups högkvalitativa produktsortiment innehåller elektriska golvvärmesystem speciellt konstruerade för att passa dina projektbehov.

Vilket golvvärmesystem som passar bäst i ditt badrum beror på hur badrummet ser ut, som storlek, form och generell layout.

Elektrisk golvvärme badrum

Elektriska golvvärmesystem

Om du har ett oregelbundet format badrum (inte kvadratiskt eller rektangulärt) med flera fasta fixturer som toalett, handfat med skåp och badkar bör du välja löstrådsvärmesystemet. Det kan enkelt anpassas runt alla fasta objekt.

StickyMat-systemet är perfekt för installationer i regelbundet formade rum där 0,5 m breda mattor snabbt kan rullas ut över undergolvet. Värmetråden i StickyMat-systemet är så tunn att golvet endast höjs ytterst lite vid installation.

DCM-PRO uppvärmt frikopplat system är en ny elektrisk golvvärmare från Warmup med unika funktioner, konstruerad speciellt för att värma under klinkergolv. DCM-PRO är enkel och snabb att installera på undergolvet och dess patentsökta självläkande frikopplingslager skyddar golvfinishen från temperaturändringar som kan orsaka sprickor.

Har du en annan golvbeläggning än klinker i badrummet är alla de ovanstående elektriska golvvärmarna också lämpliga med andra typer av golv som sten, trä, laminat och heltäckningsmatta – så länge materialen är kompatibla med golvvärme.

golvvärmesystem badrum
Våtrum läggning värmematta
våtrum golvvärme utläggning
Golvvärme i duschen

Kostnad och installation av golvvärme i badrum

Innan du installerar golvvärme ska du se till att undergolvet är stabilt och fast, och helst försett med isolering för att motverka nedåtriktade värmeförluster och för att hålla kvar värmen i rummet längre. Om isolering inte finns kan isoleringsskivor lätt monteras med bara smärre ökning i golvhöjd som resultat.

Våtrum läggning värmematta

Att installera golvvärme i badrum går snabbare än att installera konventionella värmesystem som radiatorer. Värmetråden kan läggas direkt under golvbeläggningen. Förutom en kvalificerad elektriker behöver inga andra hantverkare, som rörmokare, först avsluta sina arbeten innan du kan installera värmaren. Golvvärme kan enkelt installeras innan golvbeläggningen läggs.

våtrum golvvärme utläggning

Kostnaden för att installera elektrisk golvvärme i ett badrum är normalt sett lägre än mera traditionella former av uppvärmning. 4 m2 golvvärme med elektrisk matta och termostat kan fås från £160.

Värmekontroller och tillbehör

Termostater

Golvvärme kan kontrolleras noggrant med en termostat i enskilda rum, vilket ger lägre driftskostnader än centralt styrda värmesystem. Warmups termostater är konstruerade för att mäta golvtemperaturen inte bara för att göra systemet effektivt i drift utan också för att ge perfekt temperatur och en komfortabel miljö när det behövs.

Warmups 4iE smart WiFi-termostat kan användas med en app som gratis kan laddas ner till en smartphone. Du får en helt automatiserad värmeupplevelse och sänker samtidigt värmekostnaderna.

Termostater för badrum

Badrumstillbehör

Warmup erbjuder ett sortiment av badrumstillbehör designade för ökad komfort och bekvämlighet. Badrumstillbehören är praktiska och bidrar med vardagslyx.

Njut av en perfekt uppvärmd handduk när du kliver ur duschen med Warmups uppvärmda handdukstork och se dig själv i en klar och imfri spegel med Warmups spegelavimning.