Hem » Golvvärme » Elektrisk » Golvvärmekabel » Ingjutningskabel

Golvvärmekabel för ingjutning i betong

Värmetrådssystemet för ingjutning är avsett att användas i en golvkonstruktion med golvmassa

golvvärmekabel för betong
Electric icon

Typer av golvbeläggning

icon-checkmark  Alla golvtyper

Rumstyp

icon-checkmark  Stora och små ytor

icon-checkmark  Regelbunden och oregelbunden form

Byggnadstyp

icon-checkmark  Nybyggen

Undergolvstyp

icon-checkmark  Golvmassa och betong

I vilka projekt passar värmetråd för ingjutning?

Är du ute efter ett golvvärmesystem för betonggolv ska du välja värmetråd för ingjutning. Ingjutna värmare är perfekta för installation i betonggolvskonstruktioner i nybyggen där bygghöjden inte är betydelsefull. I befintliga betonggolv där det finns mindre utrymme att ändra takhöjd kan ett annat elektriskt golvvärmesystem vara en bättre lösning.

Golvvärmekablar för ingjutning är avsedda för installation i betong med flytspackeltjocklek på 50 mm till 100 mm. De bästa flytspacklen för denna process finns i Instarmacs UltraFloor-sortiment. Är bostaden inte isolerad eller betongundergolvet mindre än 100 mm måste isoleringsskivor användas för att garantera optimala uppvärmningstider. Värmaren för ingjutning är lämplig för nästan alla typer av golvbeläggning och speciellt när golvbeläggningen (trägolv, heltäckningsmatta, vinylgolv) kan tänkas bytas då och då. De långsammare uppvärmnings- och avsvalningstiderna för ingjuten värmetråd gör den särskilt lämplig för rum som används mycket, eftersom flytspacklet kan användas som en typ av värmeförvaring. Då kan du effektivt utnyttja billigare energiförbrukning med lägre tariff.

Golvvärme kabel ingjuten

Viktiga fördelar

N

Golvbeläggningen kan bytas

Golvbeläggning kan ändras utan att skada värmaren, vilket sparar pengar och ökar flexibiliteten.

N

Optimal uteffekt

Kablar med kraftig uteffekt kan läggas med olika avstånd för att ge optimal uteffekt anpassad till golvbeläggning eller rumsdesign.

N

Fungerar under alla golvbeläggningar

Ingjuten värmetråd fungerar med alla golvbeläggningar som är kompatibla med golvvärme.

Golvvärme ingjuten elektrisk kabel installerad i badrum

Lämpliga golvbeläggningar för ingjuten värmetråd

Nästan alla golvbeläggningar passar med ingjuten värmetråd. Eftersom värmaren är säkert ingjuten i cementliknande flytspackel är det mindre risk att du skadar värmetråden om du skulle vilja byta golvbeläggning. Följande golvbeläggningar är lämpliga med ingjuten värmetråd:

  • Klinker

Om klinkergolv läggs ovanpå golvvärmen måste flexibel fästmassa och fogmassa användas.

  • Laminat/Trä

Det är viktigt att golv av laminat eller maskinbearbetat trä inte är tjockare än 18 mm för att garantera att värme kan överföras genom beläggningen. Om du använder ett lager av mjuk isolering under golvbeläggningen måste det vara kompatibelt med installation ovanpå golvvärmesystem.

  • Heltäckningsmatta

För golv med heltäckningsmatta måste mattan ha jutebas och tog-gradering på matta och underlag får inte överstiga 2,5 tog.

Installation av ingjuten golvvärme på betonggolv

Innan du börjar med installationen är det viktigt att alltid först läsa installationsanvisningarna. Om betongbasen är tjockare än 100 mm eller undergolvet inte är isolerat rekommenderas isoleringsskivor och att värmetråden läggs direkt på skivorna. Om betongbasen är mindre än 100 mm tjock och isolerad kan värmetråden läggas direkt på betongplattan. Den senare lösningen fungerar, men isolering direkt under värmetråden förbättrar effektiviteten på systemet. Innan du börjar ska du se till att undergolvet är av lämpligt material, lämpligt för fast flytspackel och fritt från damm och skräp.

Ingjutningstråden ska läggas med minst 50 mm mellanrum och minst 50 mm djupt i flytspacklet. För att fästa ingjutningsvärmetråden mot undergolvet behöver du fixeringsremsor av metall. Fixeringsremsorna av metall läggs ut vinkelrätt mot fixeringselementet och fixeras mot isoleringsskivan eller betonggolvet med fixeringsspik eller fästmassa. Det är viktigt att försäkra sig om att fixeringarna inte kan röra sig. Värmetråden läggs sedan fram och tillbaka längs rummet och fästs i fixeringsremsorna.

Se alltid till att hålla jämnt avstånd mellan värmetråden för att få jämn uppvärmning av golvet. När värmetråden har fästs på plats, är nästa steg att täcka över värmaren genom att försiktigt hälla flytspackel över värmetråden till ett jämnt djup på 50 mm. Placera golvsensorn som kommer med termostaten så nära slutgiltig golvbeläggning som möjligt men låt den fortfarande vara inbäddad i flytspacklet. Avsluta installationen genom att koppla in värmetråden till en termostat. När avjämningsmassan har torkat fullständigt kan du lägga på slutlig golvbeläggning.

Ingjuten elektrisk golvvärme i kök

Garanti

Garanti

Skulle du av misstag skada värmesystemet under installationen ber vi dig skicka tillbaka det till Warmup. Vi ersätter det med en ny värmare av samma märke och modell utan kostnad.

10 års begränsad garanti

För denna produkt ges 10 års begränsad garanti. Vi är helt säkra på vår produktstandard.

Denna produkt är installerad med:

4ie golvvärmetermostat

Termostat

Att välja rätt styrsystem är avgörande för att garantera att ditt värmesystem fungerar effektivt och lätt, på bästa sätt.

Visa Termostater
isolerisngsskivor sida

Isoleringsskivor

Att använda isoleringsskivor med golvvärme minskar avsevärt uppvärmningstid och driftskostnader.

Visa Isolering