Hem » Golvvärme » Elektrisk » Golvvärmekabel

Golvvärmekabel

Värmekabelsystem är flexibelt och perfekt för installation i oregelbundet formade rum

kabel för golvvärme

Warmups värmekabelsystem

Warmups värmekabelsystem är det ultimata alternativet när det krävs ett flexibelt system, t.ex. när rummet inte är kvadratiskt och det finns vinklar, vrår eller objekt som gör installationsprocessen med värmematta mindre effektiv.

Warmups värmekabel är ultratunn, endast 2 mm och dubbelisolerad med avancerad fluoropolymer. Den har ett mycket högt motstånd vilket ger 25%-40% bättre uteffekt än någon annan värmekabel på marknaden. Dess ringa diameter ger en kabel som knappt påverkar golvnivån.

underfloor heating inscreed cutaway diagram
Elektrisk ikon

Fördelar

Idealisk för rum som har oregelbunden form och ore

Fungerar med alla typer av golv

Snabb installation

 lös tråd elsystem

LÖSTRÅDSSYSTEMET PWR

Warmups värmekabelsystem PWR är det ultimata alternativet när det krävs ett flexibelt system, t.ex. när rummet inte är kvadratiskt och det finns vinklar, vrår eller objekt som gör installationsprocessen med värmematta mindre effektiv.

Visa ❯
Värmetråd för ingjutning

Värmetråd för ingjutning WIS

Warmups lösa värmekabel är utvecklad för ingjutning i platta av betong eller flytspackel med ett djup på minst 50 mm. Kabeln består av dubbla värmeslingor som skyddas av ett jordat hölje. Längst ut på kabeln sitter en tre meter lång kall kabelände, som ansluts till termostaten. Systemet är utvecklat för 230 V. Tråden producerar 20 watt/m och mellan 100-200 watt/m², beroende på avståndet mellan kablarna.

Visa ❯

Idealisk för rum som har oregelbunden form och ore

Warmups värmekabel placeras ut för hand, i jämnt mönster anpassat efter rummets format. Hjälpmedel som installationsclips, dubbelhäftande tejp och andra alternativ finns att tillgå för att förenkla installationen.

Warmups värmekabel placeras vanligtvis ut med avstånd på 5, 8 eller 10 cm. Ju tätare placering desto högre uteffekt på värmegolvet. Vanligtvis används avstånd på 5 cm när golvvärmen är den primära uppvärmningen, 8 cm är standardavstånd och 10 cm rekommenderas då golvvärmen används som ett komplement till annat uppvärmningssystem. Tillsammans med Warmups effektiva isolerskivor kan systemet optimeras. Tack vare den minskade energiförlusten som isolerskivorna bidrar till, kan mindre mängd värmekabel användas

warmup värmekabel