Hem » Golvvärme » Isolering » Isolationsskivor

Isoleringsskivor

Att använda isoleringsskivor med golvvärme minskar avsevärt uppvärmningstid och driftskostnad.

Golvvärme isoleringsskivor
Electric icon

Ökar energieffektiviteten

icon-checkmark  Skivorna hjälper till att minska uppvärmningstiden med upp till 90 %.

Stark men flexibel

icon-checkmark  Gjord av extruderad polystyren vilket gör att skivorna kan stå emot en last på 30 ton per kvadratmeter. De kan kapas till rätt storlek för att passa alla rumsformer.

Vattentät och ljudisolerad i ett steg

icon-checkmark  Skivorna är perfekta för att göra badrum och kök vattentäta och har också ljudisoleringsförmåga.

Hög termisk isolation

icon-checkmark  Skivorna skapar en barriär mot kyla som kommer från undergolvet med höga R-värden .

Behöver jag isoleringsskivor?

Många undrar om det är värt att isolera under golvplankorna och svaret är att ja, det är det definitivt. Isoleringsskivor passar perfekt med elektrisk golvvärme eftersom de hindrar värme från att försvinna nedåt till undergolvet. Warmups isoleringsskivor låter inte värmen passera från värmaren till undergolvet.

Värmen trycks uppåt, upp på golvytan där du vill ha den. Gör alltid en värmeförlustberäkning om du funderar på att köpa elektrisk golvvärme för att förstå hur bra eller dåligt isolerat huset är och hur stora värmeförlusterna är i hemmet.

golvvärme uppvärmningstid isolering warmup

Isoleringsskivor förbättrar alltid effektiviteten i ditt golvvärmesystem genom snabbare uppvärmningstid, där ingen värme går förlorad genom att vandra nedåt bort från golvytan.

warmup isoleringsskivor

Material och tjocklek

Warmups isoleringsskivor för golvvärme är tillverkade av vattentålig extruderad polystyren, därefter täckt på båda sidor med ett tunt lager glasfiberförstärkt cement. Isoleringsskivorna finns tillgängliga i ett sortiment av tjocklekar, från 6 mm till 50 mm för att passa alla individuella projektbehov.

Skivorna är konstruerade att stå emot en last på 30 ton per kvadratmeter. Den 0,5 mm tjocka cementytan är utmärkt för fästmassa för klinker, gips och utjämningsmassa, utan behov av primer.

Hur fungerar Warmups isoleringsskivor?

Den låga termiska konduktiviteten på isoleringen förbättrar effektiviteten på golvvärmesystemen, även när den används över förisolerade undergolv. Detta eftersom de termiska isoleringsskivorna hindrar den termiska massan från att försvinna nedåt, vilket avsevärt reducerar mängden värme som absorberas av undergolvet. Det gör att golvvärmesystemet kan värma upp golvet och rummet snabbare och ser till att golvet svalnar av snabbare efter användning. Genom att minska tiden det tar för rummet att värmas upp och svalna av kan rummet vara svalare längre, vilket minskar värmeförlusterna.

undergolv isoleringsskivor warmup

Genom sina vattentäta egenskaper kan Warmups isoleringsskivor också användas för att isolera badrum och duschväggar. Kakel och klinker kan fästas direkt på isoleringsskivorna utan annan förberedelse. Kontakta Warmup om speciella beräkningar behövs för att möta byggnadsreglerna så hjälper vi dig.

Installationsvideo

Storlek 1250mm(L) x 600mm(B)
Tjocklek 6mm, 10mm, 20mm, 30mm, 40mm, 50mm
Belastning 30 ton/m²
R-värden (m²K/W) 6mm 0.16; 10mm 0.28;
20mm 0.58; 50mm 1.50
Brandklassning Klass “O” / “B1”