Hem » Golvvärme » Isolering

Vattenburna golvvärmesystem

Vattenburna golvvärmesystem är ett populärt val för tillbyggnader och nybyggnationsprojekt. Men kan också installeras vid renovering. Dessa system använder vatten för uppvärmning, så det kan kopplas till praktiskt taget vilken värmekälla som helst från en vanlig panna till nyare hållbara teknologier, som solvärmeenergi eller värmepumpar.

VLo Ultra-12

VLo Ultra-12 Lågbyggnads-system är perfekt för renoveringsprojekt med oisolerade undergolv, som bara lägger till 18 mm till golvuppbyggnaden.

Visa Produkt

VLo Nexxa-12

 

Warmup VLo Nexxa-12 Systemett är ett golvvärmesystem med lågprofil, som det går att spackla direkt ovanpå, som är  utvecklat för användning med isolerade undergolv.

Visa Produkt

Clypso

Warmup Clypso-systemet är designat för användning i gjutna golv eller bottenplattor. Vanligtvis påverkar det inte djupet på ett golvs konstruktion..

Visa Produkt

Lösningar för vattenburen golvvärme

Warmup vattenburna golvvärmesystem kommer designade och levereras med en komplett uppsättning högkvalitativa komponenter och kontroller redo för installation. Systemen finns tillgängliga i ett antal konfigurationer och komponenter som garanterat matchar ditt projekt och din budget perfekt. Varje system vi tillhandahåller skräddarsys under projektets designskede för att få en optimal balans mellan systemets prestanda och effektivitet. När installationen är klar ger livstidsgarantin på våra värmerör verklig sinnesro att systemet kommer att fortsätta att fungera.

Valet av vilket vattensystem som ska användas styrs av två huvudfaktorer: Undergolvstypen och den färdiga golvtypen.

golvvärme uppvärmningstid isolering warmup
golvvärme uppvärmningstid isolering warmup

Vattenburen golvvärme med låg bygghöjd

De vanligaste golvvärmesystemen som används vid nybyggnationer och renoveringar är Clypso-systemet . Clypso-systemet är designat att gjutas in i betongplatta och påverkas inte av förändringar i golvbeläggningen oavsett om det är trä, matta eller vinyl. Detta system kan komma med laminerade isoleringspaneler för effektiv uppvärmning. Vill man istället ha så låg bygghöjd rekommen

RörWarmup erbjuder en mängd olika värmerör som garanterar att du har det bästa möjliga systemet skräddarsytt för ditt specifika projekt, installation och budget. Uppvärmningssystem kommer med ett urval av 3 rörtyper: PEX-A, PE-RT och PE-RT/AL/PE-RT.

Installation

Vattenburen golvvärme installeras vanligtvis inom undergolvskonstruktionen i en byggnad, vanligtvis betonggrunden. Innan du påbörjar installationen se till att du läser installationsmanualen och följ den varje steg på vägen. Området måste vara torrt och isoleringen måste överensstämma med byggregler eller praxis och återigen läggas enligt tillverkarens instruktioner.

golvvärme uppvärmningstid isolering warmup
golvvärme uppvärmningstid isolering warmup

Vad är kostnaden för ett vattenburet golvvärmesystem?

Vattenburen golvvärme är ett mycket kostnadseffektivt värmesystem att driva eftersom det använder mycket mindre energi än ett traditionellt system. Vattenburen golvvärme avger tillräckligt med energi för att få ditt rum upp till din komforttemperatur vid framledningstemperaturer på 30-40 grader. Detta är betydligt lägre än de temperaturer som krävs i konventionella radiatorer för att få ditt rum till komforttemperatur (60-70 grader). Detta beror på att vattenbaserade golvvärmesystem sprider värmen jämnt över golvytan och avger strålningsvärme genom rummets föremål.

Driftskostnad

Vattensystem är särskilt populära i energieffektiva nybyggda hus. Du kan beräkna driftskostnaden per m2 av ditt vattenburna golvvärmesystem här.

Vattenburen golvvärme FAQs

Är vattenburna golvvärmesystem endast för nybyggnationer?

På grund av deras installationskrav rekommenderas vattensystem vanligtvis för nybyggda projekt, men vi erbjuder en rad lågprofilerade vattenburna system som har utformats specifikt för användning i renoveringsprojekt.

Kan jag värma upp hela mitt hus med vattenburen golvvärme?

Ja! Vattenburna system är idealiska som primär värmekälla för hus.

Kan jag använda vattenburen golvvärme med en värmepump?

Värmepumpar är perfekta för användning med vattengolvvärmesystem. Värmepumpar arbetar vid lägre temperaturer än traditionella pannor vilket innebär att de fungerar bäst med golvvärmesystem

Hur mycket pengar kan ett vattenburet system spara?

Golvvärme ger låga driftskostnader jämfört med traditionella värmelösningar. Att byta ut ditt hems centralvärmesystem till en ny värmepump och ett Warmup-vattenburet system kan minska din koldioxidutsläpp med nästan 1 900 kg CO2/år samtidigt som du ger en årlig besparing på nästan 7000 SEK.

Är vattenburen golvvärme underhållsfritt?

Warmup värmesystem kräver lite eller inget underhåll och alla produkter täcks av marknadsledande garantier för din sinnesro.

Komponenter

Rör

Warmup har ett sortiment av PE-RT rör skräddarsydda för din specifika installation och budget.

Fördelare

Warmups fördelare är tillverkad av rostfritt stål och ger vattenreglering för upp till 12 golvvärmeslingor.

Kontrollcentral

Alla vattensystem kräver en kontrollcentral som arbetar med termostaterna och värmekällan, såsom en panna eller värmepump.