Letar du efter en ny termostat till ditt golvvärmesystem? I den här artikeln tittar vi på de perfekta värmereglagen för både el- och vattenburna system, så att uppvärmningen i ditt hem fungerar så effektivt som möjligt. Du kommer att lära dig: 

  • Fördelarna med golvvärmekontroller 
  • Hur smarta termostater kan spara energi och pengar 
  • Den bästa termostaten för elektrisk golvvärme 
  • De ideala styrningen för vattenburen golvvärme 

Vilka är fördelarna med en rumstermostat för golvvärme? 

Det är viktigt att välja rätt styrenhet för att få ut det mesta av ditt golvvärmesystem. Golvvärmare är en mycket mer energieffektiv uppvärmningsmetod jämfört med traditionella värmesystem och en systemspecifik termostat maximerar denna effektivitet och ger exakt värme samtidigt som den minskar energislöseri. 

Vi erbjuder ett brett utbud av termostater som passar för alla golvvärmelösningar och varje termostat ser till att rummet värms upp till en lämplig värmenivå för dina behov genom att använda givare som känner av rummets aktuella omgivningstemperatur. 

Om du föredrar enkel av/på-styrning är våra manuella termostater lämpliga för dig. En digital termostat för golvvärme är ett utmärkt val om du vill ställa in ett grundläggande uppvärmningsschema. Om du är intresserad av funktioner som fjärrstyrning av din golvvärme från din smartphone eller automatisk uppvärmning är vår samling smarta termostater bäst. 

Varför är en smart termostat för golvvärme att föredra? 

Golvvärme har låga driftskostnader och om du använder en smart termostat för att styra systemet kan du spara pengar på dina elräkningar. En smart termostat förbättrar fördelarna med en programmerbar termostat genom att inte bara möjliggöra skräddarsydda värmescheman utan också ge automatisk uppvärmning och åtkomst via din smartphone via appen Warmup MyHeating. På så sätt kommer ditt hem alltid att ha rätt temperatur, vid rätt tidpunkt, för dig – vilket avsevärt förbättrar energieffektiviteten och klimatpåverkan för ditt värmesystem. 

Vilken av Warmups golvvärmetermostater för elektriska system är rätt för mig? 

Elektriska golvvärmelösningar är utmärkta för att ge “osynlig” strålningsvärme till renoveringsprojekt eftersom deras låga profil och enkla installationsmetoder gör dem perfekta för användning i alla rum i ditt hem. 

Nästan alla våra styrenheter kan användas med Warmups elektriska golvvärmesystem , men om du funderar på att köpa ett nytt system eller vill uppgradera din golvvärmetermostat är vår 6iE Smart WiFi Termostat eller Element Smart WiFi Termostat ett perfekt alternativ. 6iE är världens första golvvärmekontroll som använder en pekskärm för smarttelefoner. Dess eleganta, högspecifika design med en färgskärm gör det lika intuitivt att styra din uppvärmning som att använda din telefon. Läs mer om fördelarna med 6iE i vår expertartikel. 

Element WiFi termostat 

Element WiFi Thermostat är en av våra senaste innovationer inom styrning av golvvärme och har utformats med enkelhet och funktionalitet i åtanke. Element kan användas med alla Warmups golvvärmelösningar och använder touchknappar med en tydlig, grafisk display för exakt värmestyrning. Dess klassiska, diskreta design gör att den passar in i alla heminredningar och den är helt kompatibel med våra smartphone-appar, så att du kan njuta av strålande, automatisk värme och stora besparingar på dina räkningar. 

Element kan användas tillsammans med 6iE som en del av en uppvärmning med flera zoner. Golvvärme kan installeras som “zoner”, vilket innebär att du använder separata system för olika delar av ditt hem, där varje zon styrs av en egen termostat. Du kan styra flera termostater från MyHeating-appen eller via din MyWarmup-onlineportal. 

Vilken är den bästa termostaten för vattenburen golvvärme? 

Så här ställer du in en termostat för golvvärme 

Alla våra termostater är lätta att använda och enkla att installera och ställa in. I vårt kunskapscenter online hittar du instruktioner för golvvärmetermostater, tekniska specifikationer och bruksanvisning för din golvvärmetermostat. 

Vill du köpa en ny termostat? Få en kostnadsfri offert online idag för att hitta den bästa styrenheten för ditt hem eller använd vår butikssökare för att hitta närmaste Warmup-butik.