Hem » Golvvärme » Elektrisk » Värmematta

Golvvärmematta

Idealiskt för renoveringar, värmemattan ger dig en behaglig värme i hela rummet som ger en helt ny mening till komfort och värme.

Elektriska Golvvärmemattor

Golvvärmemattor är speciellt lämpliga för regelbundet formade rum och för jämn uppvärmning av stora ytor. När du mäter och skapar planlösningen, kom ihåg att subtrahera alla fixturer så som badkar och skåp för att säkerställa att du får rätt mattstorlek för golvområdet.

De elektriska golvvärmesystemen med högre effekt är utformade för rum där värmeförlusten kan vara högre, till exempel vinterträdgårdar. Om det behövs isolering bör isoleringsplattor med flexibelt kakellim läggas först.

elektriska golvvärmemattor

Fördelar

Snabb uppvärmning
Idealiskt för renoveringar där golvhöjden är begränsad
Snabb installation
En kontaktpunkt
Fungerar med alla typer av golv
Alla systems har dubbla ledare med  integrerad jord, för ökad säkerhet.
stickymat elektrisk golvvärmesystem

Sticky Mat

StickyMat har en 1,8 mm ultratunn värmetråd som inte höjer golvnivån. Systemet består av en värmetråd som är fastsatt med bestämda avstånd på en självhäftande väv som enkelt rullas ut på golvet.

Visa ❯
Foliemattsystemet elektrisk golvvärmesystem

Foliemattsystemet

Foliemattsystemet passar perfekt under mjuka golvbeläggningar eller flytande golv. Speciellt lämpat för regelbundna ytor. Ingen beläggnings- eller avjämningsmassa behövs när du installerar en foliematta.

Visa ❯
dcm-pro elektrisk golvvärmesystem

DCM-PRO

DCM-PRO är ett uppvärmt frikopplat system konstruerat för snabb installation i alla rum. Perfekt under klinker eftersom systemet skyddar golvet från sprickor som kan uppstå vid temperaturförändringar.

Visa ❯

Lägga Golvvärmemattor

Beroende på system appliceras golvvärmemattan med hjälp av antingen den inbyggda självhäftande tejpen – eller om systemet är en installationsmatta, med en självhäftande baksida, direkt på isoleringsplattorna.

Systemet kan sedan flytspacklas över innan kakelsättning, eller kaklas direkt ovanpå. Båda systemen kan användas som primär värmekälla och passar bäst för permanenta golvytor inklusive natursten eller keramik.

För att garantera en effektiv prestanda bör du se till att utföra en värmeförlustberäkning för projektet.

installationsmatta elektrisk foliemattsystemet
stickymat golvvärme matta

Olika Typer Av Elektrisk Golvvärme

Elektriska golvvärmemattor är snabbare och enklare att installera i större, mer regelbundna rum än värmetråd. Med en golvvärmematta täcker du enkelt ett stort område genom att rulla ut mattan över golvet, eller, med en installationsmatta, fäst direkt på golvet.

Mattsystemen kommer i versionerna 150W – 230W. Det ultratunna elektriska golvvärmesystemet StickyMat är idealiskt för montering ovanpå ett befintligt betonggolv, eftersom det inte ändrar golvnivåerna märkbart. Vi har också det helt jordade systemet Warmup Foliematta, som ger snabba, smidiga installationer i våta områden till följd av den integrerade säkerhetsmekanismen som eliminerar behovet av ytterligare jordningsnät.

Elektriska golvvärmemattor är å andra sidan snabbare och enklare att installera i större rum än lös tråd då du smidigt och enkelt rullar ut mattan över golvytan. Matsystemen kommer i effekter på 150W till 200 W. Ultratunna StickyMat, passar utmärkt för att monteras ovanpå ett befintligt betonggolv och bygger minimal höjd. Det finns också golvvärmesystem speciellt framtagna för temperaturkännsliga golv, som Warmup Foliematta.

Om en elektrisk värmegolvmatta låter som en bra lösning för ditt projekt, fortsätt gärna läsa så finner du instruktioner om installation och lösningar som passar svenska hem och golvtyper.