Effektiviserad energiförbrukning i hemmet

Ett sätt att minska dina boendeutgifter är att se över dina uppvärmningskostnader.

Vi ser nu en ökad trend där hushåll ser över möjligheterna för att minska hemmets energiåtgång. I den här artikeln kommer vi att undersöka några av de mest effektiva och enkla metoderna för att minska energikostnaderna för dig som konsument.

smart termostat 4ie warmup

6 effektiva sätt för minskade energikostnader

1. Isolering

En av de viktigaste aspekterna när vi försöker minska vår energianvändning är att förhindra att värmen går förlorad utan verklig nytta. Effektiv isolering garanterar att energin inte går till spillo och minskar avsevärt värmeförlusten.

Överväg att investera i dubbelglasfönster, en förstärkt isolerad ytterdörr och isolerade väggar. Isolering innebär att hemmet värms upp snabbare, minskad energiåtgång och bibehållen värme, vilket gör att du minskar antalet uppvärmningstimmar per dag.

uppvärmning golvisolering installation

2. Energiförbrukning

Ta en titt på din energiförbrukning. De flesta av oss är medvetna om de effekter som regleringen av energianvändningen kan ha, men om du inte är det, kan en smart termostat hjälpa dig att få kontroll över dina kostnader och säkerställa en effektiv energiförbrukning så att du enkelt kan identifiera effekten på dina energibesparingar. Övervakning av energiförbrukningen hjälper dig att förstå vad du kan göra för att få en allt mer effektiv energiförbrukning. Ofta innebär det att värmen gradvis sänks.

3. Smarta termostater

Fundera på att investera i en smart termostat som låter dig övervaka energianvändningen. De så kallade “smarta termostaterna” styr uppvärmningen för dig som husägare, och håller ständigt ditt hem vid rätt temperatur till minsta möjliga kostnad.

”Smart” hemelektronik har blivit allt smartare och mer användarvänlig och en ”smart termostat”, utrustad med WiFi, minskar dina värmekostnader över tiden. På sex månader märks en avsevärd skillnad av energikostnaderna för de allra flesta hem.

Smarta termostater optimerar uppvärmningen i ditt hus och är ett certifierat sätt att se till att du inte slösar bort värdefull energi. Det finns idag några bra varianter av smarta termostater på marknaden, som möjliggör besparing på upp till 25% av din energianvändning genom att automatiskt visa dig det mest effektiva sättet att värma upp hemmet.

termostat golvvärme smarthphone

4. Överväg att installera golvvärme

Golvvärme är en effektiv metod för att uppnå energieffektivitet. Det är också ett bra alternativ ur miljöperspektiv, då den når en avsevärt lägre temperatur, samtidigt som den uppnår samma (om inte högre) komfortnivå än konventionella radiatorer, som t ex elementuppvärmning.

Golvvärme tillsammans med en smart termostat ger hemmet en jämnt fördelad värme. Uppvärmning av rum genom golvvärme innebär att golvet värmer människorna i rummet istället för att värma enbart luften, vilket innebär att ingen energi går till spillo.

golvvärmekabel installation

5. Små förändringar gör skillnad

Utöver smarta termostater och dubbelglasfönster hindrar även gardiner i ditt fönster på kvällar och nätter värmeförluster för ditt hem. Se därför till att dra igen hemmets gardiner under kvällar och nätter.

6. Se över din elleverantör

Ett av de bästa sätten att minska dina energikostnader, utan avkall på livsstil, är att se över din elleverantör. Var uppmärksam på ditt elavtal och jämför leverantörer regelbundet, och speciellt då ditt avtal är på väg att upphöra. Det finns stor risk att elpriset höjs då ditt elavtal upphör.

Ta en titt på vår smarta WiFi termostat

Categories : Golvvärmesystem