Varför elektrisk golvvärme?

 

Elektrisk golvvärme är den moderna uppvärmningslösningen - den skapar perfekt temperatur där det som bäst behövs. Du känner dig varm och bekväm från det ögonblick du kommer in i rummet.

 

 

Fördelarna med golvvärme är:

 

Lämpligt för alla typer av projekt och en framtidssäkrad investering

I vårt breda sortiment finns det alltid en lösning för varje projekt, vare sig det handlar om nyproduktion, renovering, ombyggnad av villor, flerbostadshus eller enkla badrum.
Våra värmesystem kan anslutas till alla typer av värmekällor, vilket ger en trygg och säker investering då det kan anpassas till den mest energieffektiva lösningen, nu och i framtiden.

 

En överlägsen komfort med jämn värmetillförsel

Golvvärmesystem sprider värmen från golvet till rummets alla hörn. Detta till skillnad från radiatorer vars höga temperaturer koncentreras till en punkt i rummet. Värme som sprids från golvet ger ett behagligare inomhusklimat och högre komfort då upplevelsen av ett rums temperatur påverkas mycket av fötterna. Fötterna är särskilt temperaturkänsliga, då kroppen har en tendens dra ihop blodkärlen i yttre kroppsdelar för att minska värmeförluster. Om golvet är kallt blir upplevelsen att hela rummet är kallt.

 

Kostnadsbesparingar och ökad energieffektivitet.

Golvvärmesystemet skiljer sig från traditionella uppvärmningslösningar som värmer upp alla rum, till samma temperatur samtidigt. Med elektrisk golvvärme ställs temperaturen in enskilt i var rum för sig. Med den unika 4iE energitermostaten och andra digitala programmerbara termostater kan du välja temperaturnivåer och behovsstyra uppvärmningen för att perfekt matcha din livsstil. I varje rum kan temperaturen regleras efter behov. Med en behovsstyrd uppvärmning kan uppvärmningskostnaderna och energiförbrukningen sänkas med upp till 20%.

 

Fritt att inreda efter eget tycke

Våra system är svaret på många inredares drömmar. Inga utrymmeskrävande radiatorer inkräktar på värdefulla vägg- och golvytor. Varje kvadratmeter kan nyttjas utan att det påverkar rummets uppvärmning. Möblerna placeras fritt utan någon hänsyn till radiatorer. Dessutom är elektrisk golvvärme helt underhållsfri!

 

Bättre hälsa och ökad säkerhet

Ett golvvärmesystem ger ett hälsosammare inomhusklimat då det sänker luftfuktigheten. Kvalster trivs bäst vid hög luftfuktighet på mellan 70-80 %RF. Att hålla luftfuktigheten på en normal nivå är därför en viktig parameter för personer med känsliga luftvägar, såsom allergiker och astmatiker.

Utan väggmonterade radiatorer försvinner även hårda, varma ytor där barn kan skada sig eller i värsta fall, en brand kan uppstå.

instant costt

Energi- & kostnadseffektivt

Isolerad golvvärme är 10-15% effektivare.

wall spacee

Frigör väggyta

Enklare att inreda utan väggfasta radiatorer

lifetimee 1

Livstidsgaranti

Levereras som standard med de flesta av våra värmesystem.

Golvvärme jämfört med fjärrvärme

Vi vet att traditionella uppvärmningssystem som t ex. radiatorer är ineffektiva, dyra i underhåll och skrymmande. Inredningsarkitekter undviker dem så långt möjligt. Med golvvärme kan varje del av boyta nyttjas efter eget tycke.

 

Effektivt nyttjande av energi och värme

 

Konventionella värmesystem skapar många gånger en oangenäm inomhusatmosfär. Dessutom flyr värmen ut genom fönster, väggar och tak. Det typiska värmesystemet kan inte styras efter behov, vilket medför att vissa rum blir för varma och och vissa för kalla. Utöver det obehag det medför att vistas i ett för varmt eller för kallt rum, innebär det även förluster av energi - och minst lika viktigt - helt onödiga kostnader.


Warmups golvvärme skapar ett bättre inomhusklimat och överträffar därmed de flesta andra värmelösningarna.

Radiatorvärme

Värme från väggfasta radiatorer stiger snabb till taknivå. Värmen fördelas ojämnt i rummet och uppvärmningen tar lång tid.

30mins

60mins

120mins

vs

Warmup Golvvärme

Warmups golvvärme ger snabb, jämn och behaglig värmefördelning över hela rummet.

30mins

60mins

120mins

Vad skiljer oss från andra märken på marknaden

 • ackrediteringar

  Högsta ackrediteringarna

  Våra produkter är CE-märkta och EU-godkända. Vi har de flesta ackrediteringarna på marknaden, inklusive BEAB, cUL, CSAM FIMKO, SEMKO och UL. Dessutom är vi medlemmar i BEAMA och TTA. 

 • garantier

  Bästa garantierna

  Vi erbjuder upp till livstids garanti på våra produkter och med vår SafetyNet-garanti behöver du inte heller oroa dig för installationen.  Läs mer om villkoren för våra garantier under respektive produkt!

 • produkterna

  Bästa produkterna

  Våra elektriska värmekablar är av högsta kvalité, utvecklade för hållbarhet och anpassade för att användas i alla fastigheter. Det finns ett system för varje projekt! Alla våra golvvärmesystem baseras på en mycket tunn värmeslinga som ger minsta möjliga påverkan på golvnivån. Den skyddas av ett dubbelt hölje av flourpolymer som ger en mycket tålig kabel.
  Våra golvvärmesystem är installationsklara med alla nödvändiga tillbehör och termostater. Det finns många olika konfigurationer och komponenter, så du kan välja ett system som passar just dig och din fastighet perfekt. Våra termostater är de bästa av sitt slag, är lätta att hanterar och ger dig en överlägsen kontroll och en energibesparing som inte tummar på komforten utan enbart syns i plånboken!

 • expertis

  Forskningsbaserad utveckling

  Alla våra produkter går igenom noggranna kontroller och testas både på testanläggningar och ute i verkligheten. Det gör att vi kan tillhandahålla pålitlig information gällande energieffektivitet energiförbrukning.

 • service

  Bästa Servicen

  Vi hjälper dig när du behöver det! Våra servicetekniker är redo att svara dina frågor. Vi erbjuder support till alla våra kunder; fastighetsägare, installatörer, entreprenörer och återförsäljare.
  Vid större projekt kan vi hjälpa till med upphandlingsfrågor, planering, installationsritningar m.m.

När skall jag installera Warmups golvvärme?

Golvvärmesystemet skall installeras innan golvet läggs in. Kablarna måste installeras så tidigt som möjligt.

 

Hur installeras det?

Köp produkterna från någon av våra godkända återförsäljare som kan berätta mer, läs vår utförliga installationsbeskrivning eller ta hjälp av en installatör.

 

Vem kommer att installera dem

Vi rekommenderar en kvalificerad elektriker eller rörmokare. Vi tillhandahåller den bästa servicen, garantierna och supporten för installationsprocessen.

Tillbaka till toppen

Vill du veta mer om ...

Få en offert nu

Vänta medan din ansökan behandlas. Det kan ta upp till en minut .